De gemeente Amstelveen heeft OLCO Advies & Management opdracht verstrekt om in samenwerking met de ambtelijk opdrachtgever het projectmanagent te voeren voor de uitbreiding van zwembad De Meerkamp.

Op 7 juli 2021 heeft de gemeenteraad van Amstelveen op basis van onderzoek van OLCO besloten De Meerkamp met een 25×21 bassin uit te breiden. Dit extra bassin is nodig om in de toenemende vraag naar zwemwater vanuit met name het instructiezwemmen te kunnen voorzien. De uitbreiding wordt gecombineerd met de nieuwbouw van kantoren voor AmstelveenSport. De planvorming dient tevens te anticiperen op de nieuwbouw van een Denksportcentrum en Gezondheidscentrum. Omtrent deze laatste functie is nog nadere definitieve besluitvorming nodig.

De gemeente wil vaart maken met de uitwerkingen. Eind dit jaar ronden wij het Programma van Eisen af en start de Europese procedure voor selectie van de architect. De ontwerpuitwerkingen staan gepland voor 2022 tot begin 2023, start bouw in 2023 en oplevering in 2024.

Dank aan de gemeente Amstelveen voor deze mooie opdracht. Wij gaan met enthousiasme deze uitdaging aan en zien uit naar voortzetting van de prettige samenwerking!