De bouw van Zwembad de Koerbelt, ontworpen door architectenbureau Reitsema & partners, krijgt steeds meer vorm, doordat er op de bouwplaats hard gewerkt wordt door alle partijen die bij de uitvoering betrokken zijn!

Bouwupdate

Vlak voor de zomer is nog het hoogste punt gevierd. Sindsdien zijn onder leiding van AkorDraisma onder andere de dakplaten inclusief de dakbedekking aangebracht, worden de vliesgevels en luifels gemonteerd, en zijn de tegelwerkzaamheden in het wedstrijd- en doelgroepenbad volop bezig. Van Dam Groep, verantwoordelijk voor de  W-/ en E-installaties, is druk bezig met het plaatsen en monteren van onder meer de luchtbehandelingskasten en kanalen. Ook de montage van de zwembadinstallaties door Hollander Techniek loopt; momenteel wordt het leidingwerk voor het buitenbad gelegd.

Eerste energiepostief zwembad van Nederland

‘Achter de schermen’ gebeurt ook nog genoeg om de Koerbelt het meest duurzame en innovatieve zwembad van Nederland te maken. Het dak wordt vol gelegd met zonnepanelen, waarvan de opgewekte elektriciteit wordt opgeslagen in 5 elektrische accu’s en op de juiste momenten wordt verdeeld over het zwembad. Door 56 heatpipes op het terrein wordt het hele jaar door voldoende warmte gecreëerd om het zwembad te verwarmen. Het overschot aan warmte wordt opgeslagen in 20 thermische zout accu’s. Deze accu’s zijn in staat om warmte (120°C) gedurende een aantal maanden op te slaan. Deze innovaties zorgen voor een balans in de energieopwekking en energieopslag, waarbij er jaarlijks 85.000 kWh terug geleverd wordt aan het elektriciteitsnet en slechts 40.000 kWh van het elektriciteitsnet nodig is. Alles draagt bij om het zwembad energie positief te maken. Dat is nog eens Groen Doen!