Onze diensten:
van onderzoek tot realisatie en onderhoud

Maatschappelijk vastgoed is al decennialang de gemene deler in al onze projecten. Binnen dat boeiende werkgebied is onze bijdrage heel divers. Onze expertise ligt bij deze diensten:

Projectmanagement

Projectmanagement is maatwerk. Zowel voor het behalen van het gewenste resultaat – in kwaliteit, geld en tijd – als de inrichting van het proces daarnaartoe.

Ieder project is uniek en kent een eigen aanpak. Onze projectmanagers leveren dit maatwerk binnen de gestelde doelstellingen, samen met u als opdrachtgever, de exploitant, gebruikers en de andere stakeholders. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring kunt u onze projectmanagers zien als sparringpartner en als kritisch adviseur. Continu focussen op een succesvolle koppeling van duurzaamheid en kansen- en risicomanagement zit in onze genen. We prikkelen u verder te denken dan de bekende patronen. We helpen u groots te denken, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Samen met u vertalen we het ideale vergezicht naar realistische, concrete projectdoelen.

Technische uitwerking naar een hoger niveau

Onze projectmanagers richten zich zowel op de inhoud als de organisatie van het project. Gedegen en gedetailleerde technische kennis van de ontwikkeling en bouw van maatschappelijk vastgoed stelt hen in staat de technische uitwerking naar een hoger niveau te brengen. Tegelijkertijd organiseren wij projecten zó dat opdrachtgever, stakeholders en gebruikers nauw betrokken zijn en blijven. Intern en extern draagvlak is tenslotte van groot belang bij investeringen in maatschappelijke huisvesting. Met een sterk ontwikkeld gevoel voor politieke verhoudingen en besluitvormingsprocessen, levert OLCO een belangrijke bijdrage aan een soepel verloop van het project.

Focus op kwaliteit, planning en kosten

Ons kwaliteitssysteem garandeert u gedurende het gehele projectverloop inzicht in de voortgang, risico’s en het eindresultaat, met een focus op kwaliteit, planning en kosten. Wij werken altijd in heldere termijnen en budgetten op basis van een duidelijk gedragen einddoel. In onze sturing hanteren wij de aspecten Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit en een uitgebreid risicomanagement model (GOTIK+R). De beslismomenten voor stakeholders zijn altijd helder en tijdsverlies en (faal)kosten worden voorkomen. Inzicht en keuzes worden vervroegd ten opzichte van een traditioneel proces. Wij hechten veel waarde aan transparantie en communiceren open, eerlijk en zo nodig kritisch.

Wij hebben onder meer voor de volgende projecten het projectmanagement verzorgd:

  • Sportcomplex Nieuw Tijenraan, Raalte
  • Zwembad en ijshal De Vliet, Leiden
  • Sporthal en basisschool De Dijsselbloem in Leidschendam-Voorburg
  • Inrichtingsplan Centrale huisvesting Gemeente Zeist
  • Brede School Waterrijk in Boskoop
  • Zwembad Nieuw Aquamar in Katwijk
  • Sportcomplex Amerena in Amersfoort
  • Sporthal in de Roos in Roosendaal
  • Multifunctioneel zwembad ‘Groenhovenbad’ Gouda
  • Zwemcomplex Den Helder
Bewegen

Zwemmen met plezier

Aquamar in Katwijk
Leren

Bewegen en leren in een duurzame omgeving

Basisschool, kindcentrum en sporthal De Dijsselbloem Leidschendam-Voorburg
Meer projecten

Meer weten over projectmanagement?

Robert Klein

Contactpersoon

Robert Klein
Directeur-partner
+31 6 2867 7232