Afgelopen week, vrijdag 10 juni, opende de Yvonne van Gennip Hal officieel haar deuren. Al enige tijd was de sporthal in gebruik door de school Het Schoter en VC Spaarnestad, maar nu is het met een feestelijke samenkomst officieel geopend!

Niemand minder dan de Olympisch oud-Haarlemse schaatskampioene Yvonne van Gennip mocht het startschot geven. Zij is in de omgeving van de nieuwe sporthal opgegroeid en heeft hier al veel sportieve herinneringen opgedaan. Des te mooier dat sportief Haarlem dit stokje nu van haar overdraagt en op haar beurt hier gezamenlijk sportieve herinneringen creëert. Haarlemmers zullen immers nog jaren plezier beleven aan deze toekomstbestendige sporthal. Wethouder Sport Eva de Raadt is daarmee met recht “enorm blij en trots” dat de Yvonne van Gennip Hal nu in gebruik is. “Het is een prachtige aanwinst, ook nog eens compleet volgens alle duurzaamheidseisen.”.

OLCO kijkt met trots naar het circulaire en toekomstbestendige eindresultaat. De bouw begon in januari 2021 en inmiddels zien we veel gelukkige gebruikers, van sporter en leerling tot bezoeker en leraar. Zo hebben de examenleerlingen van Het Schoter hun examens al afgelegd in de hal. Fantastisch om te zien hoe een verscheidenheid aan gebruikers hier op deze wijze de sporthal intensief en met enthousiasme in gebruik heeft. Graag wensen wij de Gemeente en alle gebruikers nog veel sportplezier toe in de Yvonne van Gennip Hal!