De bouw van het combinatiegebouw De Vliet, waarin zowel een binnenzwembad als een ijshal verrijst, is officieel begonnen. Wethouder Paul Dirkse sloeg samen met Olympisch kampioen waterpolo (2008) Iefke van Belkum op vrijdag 5 november symbolisch de eerste paal de grond in. Vanaf 2023 komen in het nieuwe gebouw meer dan tweehonderdduizend sporters uit Leiden en de wijde regio hun rondjes schaatsen en banen zwemmen. Met de eerste paal komt dit moment dichterbij en het is dan ook fijn om na een lange voorbereiding nu op de bouwlocatie van start te gaan!

OLCO is als verantwoordelijke voor het project- en procesmanagement al vanaf het begin betrokken bij dit project. Letterlijk van initiatief tot en met realisatie. Zo hebben wij de aanbestedingen begeleid en is een gedreven bouwteam ontstaan waar vanaf nu hard mee gewerkt gaat worden op locatie. De ambities zijn duidelijk. Het is nu zaak deze concreet te maken en een bruisende sportaccommodatie te realiseren in Leiden.

De gemeente en gebruikers zijn meer dan enthousiast

De wethouder is, net als wij, meer dan enthousiast: “…met de komst van deze sportboulevard zullen Leidenaren alleen maar meer in beweging gaan zijn. Sportcomplex De Vliet wordt een plek voor iedereen”. Jeroen Straathof (Voorzitter van Shorttrack & Inline Leiden IHCL en voormalig langebaanschaatser) vult aan: “Als schaatssport zijn we super blij met de officiële start van de nieuwe ijsbaan. De schaatssport, zowel het langebaan schaatsen, kunstschaatsen, ijshockey en de shorttrack sport, kan in de komende jaren veel liefhebbers, recreanten en wedstrijdsporters van jong tot oud welkom heten aan de Voorschoterweg”. En de zwembranche? In een reactie geeft KNZB aan dat ‘Leiden de beschikking krijgt over een uitstekende topsport waterpolo accommodatie en voor zwemmen wordt De Vliet een top trainings- en wedstrijd locatie’. Dit zijn mooie woorden namens de gemeente en de gebruikers, waarmee wij met volle moed de bouwfase in gaan.