OLCO Holland Bouw ontwikkelt aan de Sportweg in Haarlem de nieuwe circulaire en toekomstbestendige Yvonne van Gennip hal. Gisteren heeft het project zijn hoogste punt bereikt en is de mijlpaal met het team en de betrokkenen gevierd. Het team van OLCO was op de bouw, zijnde Mercuur Bouw, AGS Architects, iv-bouw, Peutz, IMD en HoffmanDME, om samen met gemeente Haarlem en betrokkenen dit moment te markeren. Daarom zijn de vlaggen van OLCO en Gemeente op het hoogste punt gehesen. Mark Westra, directeur van ontwikkelaar OLCO, stelt: “Met dit sterke team en in goede harmonie met de gemeente is het bereiken van het hoogste punt een fantastische mijlpaal in deze tijden van alle hectiek in de bouwsector. De uitvoering verloopt zeer intensief en het wordt spannend om het streven van ingebruikname in januari te halen. Het team werkt keihard en de eindsprint is ingezet!”.

Mark Westra, directeur OLCO, en Annemarieke Snijder, manager van de Haarlemse afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport, hesen de vlaggen.

Van idee naar complex

De nieuwe sporthal vervult de ambitie van de gemeente om in Haarlem een sporthal met passend architectuur te plaatsen die functioneel is gekoppeld aan Het Schoter. De sporthal biedt gelegenheid voor alle gebruikers: leerlingen, VC Spaarnestad en andere partijen. Daarmee biedt het invulling aan de sportieve ambities.

Ook zijn op het vlak van duurzaamheid door OLCO de ambities bereikt. Zo is het ontwerp natuur-inclusief en circulair. Een visie die naadloos aansluit bij de methode van werken van OLCO en onder meer resulteert in het gebruik van 100% circulaire materialen in de gevel, het dak en de binneninrichting.

Binnen het complex, of beter gezegd ónder het complex, is dit voorjaar allereerst gestart een fietsgarage uit te graven en te maken die door zowel de bezoekers, sporters als leerlingen gebruikt zal worden. Vanaf het maaiveld is vervolgens het complex verder opgetrokken door de staalconstructie en houtskeletbouw te plaatsen en kalkzandsteen wanden op te bouwen. Hiermee hebben de grote sporthal en kleine sportzaal hun vorm gekregen. De klokkentoren markeert inmiddels de uiterste top van het complex, op circa 12m hoogte boven het maaiveld.

De vlaggen van OLCO en de gemeente markeren het hoogste punt.

Op naar de oplevering

De komende maanden staan in het teken van afbouw en het metselwerk. Dit houdt in dat alle installaties worden geplaatst, dat er wordt geschilderd en gestuukt en dat het interieur wordt verzorgd. Rondom het complex wordt het kenmerkende metselwerk afgerond. In januari van 2022 zal het complex dan volledig in gebruik genomen kunnen worden. Een moment dat na het behalen van het hoogste punt als maar dichterbij komt en daarmee steeds meer enthousiasme oproept bij de toekomstig gebruikers. Ook de wethouder Michel Rog is bijzonder tevreden: “Dit gaat een sportcomplex worden waar heel Haarlem trots op zal zijn. Het zal ongetwijfeld omarmd worden door de gebruikers en sporters die onze stad rijk is. Wij kunnen niet wachten om hier in het voorjaar weer te staan met een feestelijke, sportieve opening!”

Meer weten over dit project? Kijk hier